Belgische Keuken

Kruidige bereiding van Mosselen met Vedett

Ingrediënten

  • 2kg Mosselen
  • Boter of olijfolie
  • 2 stengels selder (met groen blad mag)
  • Knoflook 1 teentje
  • 25g Gember (verse)
  • 1 chilli peper

 

  • Peper en zout
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • 1 bussel koriander
  • 1 flesje Vedett
  • 1 stengel citroengras

Recept

Mosselen kuisen:

Mosselen gekocht in de supermarkt zijn vaak al zandvrij en ontdaan van de baard. Je moet ze wel nog grondig spoelen en eventuele onzuiverheden van de schelpen verwijderen. Spoel de mosselen onder koud water. Mosselen met een kapotte schelp gooi je best weg.Als je schelpen hebt die verder dan 3mm openstaan, geef er dan een tik mee op het aanrecht, en de mossel zou terug moeten dichtgaan. Zo niet, dan is de mossel waarschijnlijk dood en gooi je deze het best weg. 

Bereiding:

Smelt de boter in een ruime kookpot. Pel de uien en snijd fijn. Maak de selder schoon en snijd de stengels in stukken. Stoof de uien en de selder in de boter. 

Snipper de teen look fijn. Schil de gember en snijd in stukjes. Kneus de stengel citroengras zo hard als je kan en doe de smaakmaker samen met look en gember in de pot. Je kan ook extra pit geven door nog een pikante chilipeper toe te voegen .

Doe de mosselen bij de groenten. Kruid met peper. Bevochtig de mosselen met het bier en gooi er nog enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier bij. 

Zet het deksel op de pot en laat de mosselen garen tot ze allemaal open zijn. Laat ze niet te lang garen: hoe korter de mosselen open zijn, hoe sappiger. Vuistregel die ik gebruik: 2 min koken, mosselen omdraaien in de pot, 2 min koken. 

Werk vlak voor het serveren af met zeste van een halve limoen of citroen en enkele plukjes koriander.

Wil je graag onze kruiden kopen?