Belgische Keuken

knapperige visreepjes met tartaarsaus

Ingrediënten

Visreepjes:

  • 300gr Pladijs (filet)
  • 100gr bloem
  • 100g eiwit, losgeklopt
  • 200g Panko
  • 1 limoen, geraspt

Tartaarsaus:

  • 200g mayonaise
  • 3 el gesnipperde ui
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 el bieslook
  • 1 el dragon
  • 1,5 el kappertjes
  • snuifje cayennepeper
  • 1 ei, hardgekookt en geplet
  • 1 el vocht van de kappertjes

Recept

Tartaarsaus:
Meng alle ingrediënten tot een tartaarsaus en zet even apart in de koelkast.

Visreepjes:
Snijd de vis in gelijke reepjes (de grote van dikke frieten) en breng op smaak met peper en zout. Vervolgens haal je de visreepjes eerst door de bloem, daarna door het eitwitmengsel en ten slotte door de panko. 

Frituur de reepjes goudbruin op 180° en dep ze goed droog.

Afwerking:
Serveer in een mooie schaal en werk af met limoenrasp, een beetje limoensap (3-4 druppels) en wat fleur de sel. Serveer de tartaarsaus in een potje apart. 

Wil je graag onze kruiden kopen?