Kruidenkwekerij uit Duffel

Het bedrijf

Wie zijn wij?

Sinds 1995 is kruidenkwekerij Vegobel uit Duffel gespecialiseerd in de jaarrond-teelt van diverse kruiden in pot. We zijn een familiaal en modern tuinbouwbedrijf, en zijn ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste producenten van verse kruiden in pot. 

Vegobel teelt alleen kruiden in potjes omdat het zowel voor de handel als voor de consument voordelen biedt. Enerzijds blijven de producten langer vers, zowel in de keten als thuis. En anderzijds zijn we niet seizoensgebonden en kunnen we continu een breed gamma aan diverse kruiden aanbieden.  

Het hele jaar door levert Vegobel plukverse kruiden;
zelfs in de winter verse basilicum op uw bord die geurt naar de zomer.

Onze vers geplukte kruiden worden aan tal van supermarkten in binnen- en buitenland geleverd. Ook telen we een uitgebreid en gespecialiseerd assortiment kruiden voor groothandelaars, speciaalzaken en (gastronomische) restaurants. 

Onze focus op biologische kruiden

Ons ruime assortiment aan verse kruiden wordt volledig biologisch geteeld volgens de geldende EU-normen. Al onze kruiden zijn volledig vrij van pesticiden en andere chemicaliën. Hierdoor zijn ze niet alleen lekkerder, maar ook veel gezonder, gebruik ze dus gerust in al uw gerechten! 


Naast een grote zorg voor de kwaliteit en de biologische teelt, wil Vegobel ook zeer milieuvriendelijk telen:

  • Zo vangen we regenwater op om onze planten water te geven, in een gesloten watercircuit zodat we geen water hoeven te verspillen. We produceren zelf electricitieit en gebruiken de warmte en CO2 die daardoor vrijkomen om onze kruidenplanten nog sterker te maken. 
  • Dankzij een zeer performante teeltwijze, gebruiken we de ruimte ook zo optimaal mogelijk. 
  • Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan de verpakking. Onze potjes zijn gemaakt van 100 % gerecycleerd materiaal, zodat de inspanningen om plastic te recycleren ook echt lonen, en maakt deze potjes quasi CO2 neutraal 
  • Ten slotte werken we ook met composteerbare of biologisch afbreekbare verpakkingen, kruidenhoezen en potjes, ook wel bio-plastics genoemd. Deze worden gemaakt van organisch afvalmateriaal van bijvoorbeeld maïs of tarwe. De verpakkingen komen dus voort uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen, in plaats van synthetische producten, en zijn dus CO2 neutraal. Je kan deze herkennen aan het OK-compost- en OK-biobased-label op onze verpakkingen, welke geven aan dat deze industrieel composteerbaar zijn. 

Heb je specifieke vragen?