Belgische Keuken

Ossobucco met Farfalle en Gremolata kruidenmix

Ingrediënten

Ossobucco:

  • 2 kalfsschenkels (280g/s)
  • 75g bloem
  • 2 el olijfolie
  • Bouqet Garni
  • 1 ui
  • 1 fijngesneden wortel
  • 1 fijngesneden preiwit
  • 1 fijngesneden selderstengels
  • 1 dl witte wijn
  • 400gr passata 
  • 15 kerstomaten of 3 gewone tomaten (ontveld)
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el gehakte salie
  • 1 teentje look
  • 200 ml vleesbouillon

Gremolata kruidenmix:

Gremolata

  • 1 bos bladpeterselie
  • ½ teentje knoflook
  • ½ citroen (sap en rasp)
  • 2 el chardonnay-azijn
  • Zout en peper

Recept

Ossobucco:

Verwarm de oven tot 160 graden.

Geef een sneetje aan de zijkant van de schenkels zodat ze niet opkrullen tijdens het aankleuren. Kruid het vlees met zout en peper en wentel ze kort door de bloem en tik alle overtollige bloem van het vlees. Verhit olijfolie in een pan en kleur het vlees mooi aan. Verwijder het vlees.

Zet de pot (met braadvet) waarin je het vlees hebt gekleurd op een zacht vuur en stoof er de groentjes in. Roer regelmatig. Leg na enkele minuten het vlees op de gestoofde groenten. Giet ook de braadsappen mee in de pot. Schenk er vervolgens de witte wijn bij.  

Maak een kruidentuiltje van de laurierblaadjes, de peterseliestengels en de tijm. Voeg het toe aan de stoofpot. 

Giet nu de tomatenpulp of passata erbij en laat de schotel 2 tot 3 uur garen in de voorverwarmde oven tot de ossobuco boterzacht is.

Gremolata:

Meng alle ingrediënten door elkaar (een 10tal minuten voor het vlees klaar is).

Afwerking:

Schik de kalfsschenkels op een schaal, schep de saus erover en werk vervolgens af met farfalle. 

Wil je graag onze kruiden kopen?