Italiaanse Keuken
Tagliata di manzo met groene basilicum-olie
Ingrediënten
Tagliata:
- 800 g steak
- 800 g krieltjes (of frietjes)
- 8 honingtomaatjes
Basilicum-olie:
- 1 grote pot basilicum
- 5 blaadjes spinazie (optioneel voor kleur)
- 2 dl olijfolie
Recept
Steak
Steak 1u in de sous vide op 51,5°.
Krieltjes
Halveer de krieltjes en breng op smaak met peper en zout (eventueel wat kruiden) en overgiet rijkelijk met olijfolie. Vervolgens schik je alles in een ovenschaal en laat je 35 minuten bakken. Je kan tijdens de laatste 10 minuten van het bakken ook nog tomaatjes toevoegen.
Basilicumolie
Doe de basilicumblaadjes en spinazieblaadjes in de blender. Voeg eventueel wat peper en zout toe. Voeg al draaiende de olijfolie toe. Gebruik een vergiet om een mooie groene olie over te houden.